El formatge Madurat de Cabra Ecològic de Mas El Garet guardonat com el 6è millor formatge del món al certamen internacional World Cheese Awards 18/19


A la formatgeria Mas El Garet de Tona (Osona) hem estat reconeguts novament en el certamen internacional World Cheese Awards amb tres premis:

Medalla d’OR pel formatge de Pebre
Medalla de PLATA pel Garrotxa
SÚPER OR pel Madurat de cabra.

Aquest últim formatge ha estat seleccionat dins els 16 millors formatges del món obtenint la 6a posició.

 

El certamen ha tingut lloc aquest cap de setmana a Bergen (Noruega). En l’edició d’enguany d’aquest concurs internacional de formatges, s’hi han presentat 3472 formatges de tot el món, que han estat avaluats per més de 230 experts de 29 països. El World Cheese Awards és el certamen més important internacionalment en el sector del formatge, el qual permet als productors l’oportunitat d’avaluar en un escenari global i de màxim prestigi internacional on es premien diferents categories amb quatre distincions: Súper Or, Or, Plata i Bronze.

El formatge de Cabra Pebre Negre Ecològic de Mas El Garet ha estat guardonat amb la medalla d’or en la categoria de formatges aromatitzats de cabra, mentre que el formatge de Cabra Garrotxa Ecològic de Mas El Garet s’ha emportat la medalla de plata. El formatge Madurat de Cabra Ecològic Mas El Garet ha estat sens dubte el gran destacat havent guanyat un Súper Or, màxima distinció.

 

Dins els 78 súpers ors del concurs es fa una selecció dels 16 millors que escull el jurat especialitzat “Super Jury” i es aquí on es fa un debat obert per escollir el millor del món i fer la classificació dels 16 millors formatges World Cheese Awards. Aquí és on el formatge Madurat de Cabra Ecològic Mas El Garet ha obtingut la 6a posició mundial.

 

Un any més, altres formatgeries catalanes també van ser guardonades amb diferents premis, el que mostra el gran nivell de qualitat que viu el formatge a casa nostra i el bon moment que passa el sector formatger català en l’àmbit internacional.


05/11/2018