Fent país i negoci amb la ratafia

Si hi ha un licor genuí que ens representa com a país és la ratafia. A l'empresa Destil·leries Bosch, de Sant Quirze de Besora, fa 121 anys que produeixen licors catalans, però el que els ha fet populars i els ha proporcionat una vida centenària és la ratafia. "Com a destil·lats hem fet i continuem fent anís i conyac, però pel que fa als macerats, la gran protagonista i la que representa el 80% de la nostra producció total en aquest moment, és la ratafia Bosch", explica Faustí Bosch, gerent de l'empresa i responsable del negoci familiar juntament amb el seu germà Josep.

Faustí i Josep Bosch són la cinquena generació al capdavant de Destil·leries Bosch, una firma que troba els seus primers orígens documentats en un llibre de 1892. En ell ja hi apareix esmentada Anna Peroliu, la seva rebesàvia. Nascuda a Sant Pere de Torelló, se'n va anar a Serra Cavallera, a la Vall de Camprodon, on va aprendre l'ofici de remeiera. "Gran coneixedora de les herbes i dels fruits del bosc, com era típic entre els habitants del Pirineu i pre Pirineu, va aprendre a fer una ratafia molt bona", explica en Faustí.


13/06/2013