RECUPERACI” XEIXA VELLA

En una masia de St Eugenia abandonada que va comprar en Xevi Puigseslloses (Forner i president d’Osona  Terra), hi va trobar llavors de xeixa vella , i va decidir  que calia recupera-la .

El fet que sigui un blat molt primitiu li dona un rendiment  molt baix , i això va portar a l’extinció de dita varietat a Catalunya . ( no va passar el mateix a Mallorca on encara es conserven alguns cultius )

Aquest any ha aconseguit fer-ne  una sembrada de 500klg de llavor ( 3 quarters de terra ).  Del qual calcula obtenir-ne 2000klgr de gra.

La farina que n’obtingui la repartirà entre aquells forners artesans d’Osona  amb la única condició  que estiguin compromesos amb el pa de qualitat.

Antigament a la nostra comarca , el pa es feia barrejant xeixa i forment i això li donava un sabor molt  característic , el qual creiem que val la pena recuperar.

Per si voleu veure  el camp , la segona quinzena  d’aquest més de juny  estarà en el seu punt més bonic i daurat.

En una masia de St Eugenia abandonada que va comprar en Xevi Puigseslloses (Forner i president d’Osona  Terra), hi va trobar llavors de xeixa vella , i va decidir  que calia recupera-la .

El fet que sigui un blat molt primitiu li dona un rendiment  molt baix , i això va portar a l’extinció de dita varietat a Catalunya . ( no va passar el mateix a Mallorca on encara es conserven alguns cultius )

Aquest any ha aconseguit fer-ne  una sembrada de 500klg de llavor ( 3 quarters de terra ).  Del qual calcula obtenir-ne 2000klgr de gra.

La farina que n’obtingui la repartirà entre aquells forners artesans d’Osona  amb la única condició  que estiguin compromesos amb el pa de qualitat.

Antigament a la nostra comarca , el pa es feia barrejant xeixa i forment i això li donava un sabor molt  característic , el qual creiem que val la pena recuperar.

Per si voleu veure  el camp , la segona quinzena  d’aquest més de juny  estarà en el seu punt més bonic i daurat.


21/06/2012